Er zijn veel verschillende altcoins op de markt op het moment. We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig helpen we je graag verder met het begrijpen van de verschillende cryptocurrencies van dit moment. Dus wil je meer weten over de Zcash koers van dit moment en de geschiedenis van Zcash? Lees dan snel verder!

Wat is Zcash?

Zcash had eerst als missie om alleen de snellere variant van de Bitcoin te worden. Dit verklaart ook waarom deze Zcash gebaseerd is op deze Bitcoin. Later heeft het juist meer de focus gelegd op het bieden van anonimiteit gedurende transacties. Een grote voorstander van Zcash is Barry Silbert, een vormalig hedgefund manager die onder andere achter projecten zoals BlockFi zit.

Het is namelijk een privacybeschermende cryptoproject dat anonieme transacties mogelijk maakt door middel van speciale crypto protocollen. Je kunt met Zcash kiezen om je transacties volledig af te schermen of juist transparant te houden. Hier zullen we nu verder voor je op in gaan.

Decentralisatie

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen zoveel in crypto geloven is omdat deze munten gedecentraliseerd zijn. Er is niemand die alles beheerd in tegenstelling tot grote banken. 

Daarnaast is het een digitale munt die je ook anoniem kunt gebruiken. Hierdoor valt het niet meer te traceren (als je hier voor kiest dan). Niet iedereen kiest ervoor om de transacties geheel af te schermen. Helaas maken criminelen er wel gebruik van.

Zcash koers euro

De Zcash koers heeft in het begin van de oprichting eigenlijk heel hoog gestaan. Dit had ook te maken met de grote hype over deze coin, maar ook de algehele hype over crypto. Later is deze prijs flink gecorrigeerd.

De prijs is namelijk flink gezakt en heeft moeite gehad om weer te stijgen. Voor een lange tijd stond de Zcash koers rond de € 50 wat in tegenstelling tot € 720 (in de piek) heel weinig is. Deze Zcash heeft dus een flinke klap te voortduren gehad.

Huidige ZEC koers

Ondanks de klap die deze coin heeft gehad is deze nu voor een lange tijd heel erg stabiel gebleven. Zo staat hij eigenlijk al een lange tijd rond de € 100 en € 200. We verwachten dat hij langzaam weer omhoog zal gaan.

Dit is echter niet gegarandeerd in deze markt. Let daarom ook vooral op met welk geld je gaat daytraden met crypto of investeren in crypto. Doe dit nooit met geld dat je niet kunt verliezen en houdt altijd goed de crypto koersen in de gaten.

Zcash kopen

Je kunt Zcash kopen bij verschillende crypto brokers of crypto exchanges. Anycoin Direct is een crypto broker die bekend is door heel Europa en ook veel altcoins in het assortiment heeft. Onthoud wel altijd goed dat je alleen geld investeert dat je kunt missen.