Tegenwoordig zijn er honderden, misschien wel duizenden altcoins binnen de cryptowereld. Er zijn er zoveel dat het soms lastig is om de juiste altcoin te vinden die het beste bij jou past of waar jouw interesses liggen. Af en toe zie je enkele altcoins opeens heel erg bekend worden, dit is ook gebeurt met Stellar. We zullen je in dit artikel een korte achtergrond geven over Stellar en wat je er allemaal mee kunt. Lees dus snel verder!

Wat is Stellar?

Stellar is zoals vele andere altcoins een open-source netwerk. Echter is Stellars specifiek voor cryptocurrencies en betalingen. Het focust zich op het mogelijk maken van betalingen van alle soorten traditionele betaalmethoden. 

Denk bijvoorbeeld aan onze Euro, maar ook aan Dollar, Pesos. Daarnaast kun je ook andere cryptocurrencies versturen met Stellar. Het idee achter Stellar is dat alles op één transparant netwerk kan worden gedaan.

Een stukje geschiedenis

Stellar is opgericht in 2015, redelijk aan het begin van de echte crypto hype. Sinds dat ze zijn gelanceerd hebben ze maar liefst meer dan 450 miljoen operaties gedraaid met meer dan 4 miljoen individuele gebruikers. 

Stellar was eigenlijk gericht op de cryptocurrency markt, maar merkte al snel dat het veel groter kon worden dan dat. Zo wilden ze ook meer gaan focussen op het hebben van één gedecentraliseerd netwerk voor traditionele betaalmethode en valuta’s. Dit is goed gelukt.

Voor wie is Stellar?

Het is niet gemaakt voor een specifieke gebruiker, dat is wat Stellar zo mooi maakt. Gebruikers verschillen van grote bedrijven tot opstartende bedrijven tot particulieren. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om gebruik te kunnen maken van een gedecentraliseerd netwerk.

Het recht uit handen nemen van de grote banken is wat er zal gebeuren. Hierdoor kan iedereen zien welke transacties zijn gemaakt. Om toegang te krijgen tot het netwerk heb je eigenlijk bijna niks nodig, behalve Stellar Lumens. Dit gaan we nu voor je uitleggen.

Stellar Lumens

Stellar Lumens is de valuta die wordt gebruikt binnen het Stellar netwerk. Deze worden in kleine hoeveelheden gebruikt voor het betalen van de transactie kosten. Dit is echter alleen een klein bedrag.

Daarnaast heeft het Stellar netwerk bijna geen benodigdheden om gebruik te kunnen maken. Dit maakt het zo interessant voor verschillende partijen om gebruik van Stellar te maken.

Geschiedenis van XLM koers

De Stellar koers of ook wel XLM is eigenlijk zoals elke crypto koers op een zeer laag punt begonnen. Ook zoals we vaak zien is deze opeens heel erg gestegen. Begin augustus 2014 was de XLM koers ook maar 0,003 euro.

De XLM koers heeft zelfs ook een tijdje op 0,001 euro gestaan. Gelukkig zagen we 3 jaar later eindelijk een grote stijging. Deze was toen namelijk naar 0,05 euro gestegen. Dit was meer dan 4.500% gegroeid. 

Huidige Stellar koers in euro

De huidige Stellar koers is heel lastig aan te geven. Op het moment van schrijven is de Stellar koers € 0,276. Er moet wel bij gezegd worden dat dit nu vlak na de dip is geschreven. Hierdoor is de Stellar koers een stuk lager.

De XLM koers heeft namelijk ook een tijdje op meer dan € 0,50 cent gestaan! Dat is een gigantisch verschil met wat we in het begin zagen. Ga jij investeren in deze crypto?

Stellar kopen

Je kunt Stellar op verschillende manieren kopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een van de grootste cryptoexchanges namelijk Anycoin Direct. Zij hebben verschillende coins, waaronder ook Stellar.

Super handig als je dus bijvoorbeeld wilt hodlen, maar ook als je wilt handelen of daytraden in crypto. Bekijk ze dus snel en koop vandaag nog jouw nieuwe Stellar coins.