Kraken is een van de grootste en beste crypto exchanges in de wereld. Sinds de opkomst van crypto en met name bitcoin zijn zij bezig met ontwikkelen van een exchange. Elke maand komen er nieuwe vernieuwende mogelijkheden bij. In dit artikel bespreken we onze ervaringen met Kraken.

Kraken exchange geschiedenis

Kraken is een platform dat zichzelf door de jaren heen ontplooit heeft. Het wordt elke maand beter. Ik kan me nog goed herinneren dat in de begin jaren Kraken soms lastig te bereiken was doordat Bitcoin ontplofte. Daar hebben ze zeker van geleerd, want dit komt nu niet meer voor.

Kraken staat bekend om het feit dat ze de beste beveiliging hebben. Dat is ook nodig want crypto is zeer waardevol en iedereen wil wel een bitcoin hebben. Kraken exchange heeft halverwege 2020 nieuwe mobiele applicaties uitgebracht.

Hiermee heb je alle mogelijkheden voor het handelen in crypto altijd binnen handbereik. Kraken heeft hiermee een hele goede reputatie opgebouwd. Het zorgt ervoor dat ze altijd blijven vernieuwen en innoveren. Je weet dus zeker dat je met kiezen voor Kraken altijd iets nieuws kunt verwachten. 


Kraken exchange account aanmaken

Het aanmaken van een Kraken account gaat gemakkelijk via de website of app. Dit is helemaal gratis, zo kun je direct beginnen met het handelen in crypto. Om jouw veiligheid te waarborgen maakt Kraken gebruik van 2 staps verificatie. Dit is ook verplicht en je kunt het gemakkelijk activeren via jouw telefoon. Zo kunnen hackers zelfs als ze je wachtwoord hebben niet in je account. 

Kraken heeft verschillende stappen van verificatie bewijs dat je bent wie je zegt dat je bent. Zo heb je starter, intermediate en pro. Wil je hogere volumes traden of aan de slag gaan met futures dan heb je een intermediate account nodig.

Wees zo veilig mogelijk

Voor het behalen van starter hoef je alleen je volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer te geven. Met dit account kun je alleen bitcoin naar het Kraken account sturen. Wil je betalingen doen via SEPA dan heb je een intermediate account nodig. Intermediate Kraken account verkrijgen doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Het opsturen van een doorgeven van je baan/inkomen
  • Foto opsturen van ID of paspoort
  • Bewijs van woning in Nederland bijvoorbeeld energie rekening

Ga voor pro

Daarnaast kun je ook kiezen voor een pro Kraken exchange account. Deze pro Kraken account verkrijg je door de volgende stappen te volgen:

  • AML-verificatie voltooien. Dit heeft te maken met het proces tegen witwassen
  • Financiële overzicht sturen

Met een pro account krijg je hogere marges en over the counter trading. Dit heeft betrekking met handelen met een partij die niet via de beurs zelf verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld handelen in opties.

Kraken bitcoin aanschaffen

Je kunt bij Kraken gemakkelijk bitcoin kopen met euro’s dit gaat gemakkelijk via een SEPA-betaling.  Dit is helemaal veilig. Het voordeel hiervan is dat het geheel kosteloos is. Zo betaal je geen fees voor het storten van geld.

Vergeet bij het overmaken van het geld niet de referentie code toe te voegen anders kom je voor onverwachte verrassingen te staan. Nadat je je euro’s aan je account hebt toegevoegd kun je ze gemakkelijk omzetten naar bitcoin. 

Kraken crypto wallet

Je krijgt bij Kraken een crypto adres toegewezen. Hier kun je altijd en overal crypto naartoe sturen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk via een andere partij crypto aan te kopen. Bijvoorbeeld via een partij als BTCdirect.nl. Hier kun je direct bitcoin kopen met IDEAL en deze kun je naar je Kraken crypto wallet sturen. 

Kraken heeft samenwerkingen met verschillende Europese banken. Bij het overmaken van geld via de app wordt ook een aanbevolen bank aangegeven. In mijn geval was dit de Incore bank.

Maar je kunt ook kiezen uit Fidor bank, Bank Frick of Clear Junction. Zo heeft Kraken bij meerdere banken echte euro’s in handen. Waardoor je altijd uitbetaald kunt worden. Dit is wel zo handig als de bitcoin weer op een all time high staat.

Kraken Futures mogelijkheden

Het is mogelijk om te handelen in futures via Kraken. Dit is mogelijk doordat ze in 2019 Crypto Facilities kochten. Zo kun je dus handelen op prijs speculatie. Dit is mogelijk voor meerdere altcoins en cryptomunten zoals bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. Hierbij kun je ook gebruik maken van een hefboomfunctie.

Deze functies zijn terug te vinden onder Kraken pro of onder Kraken Futures. Hieronder is een korte uitleg te vinden van Kraken zelf over Futures handelen. Zeer interessant om te kijken dus.

Nog meer opties met Pro

Kraken pro heeft nog meer mogelijkheden. Zo kun je op verschillende manieren crypto aankopen. Denk hierbij aan Limit kooporder, stop loss en take profit tools. Wees niet bang om deze te gebruiken want ze maken het handelen op de Kraken crypto beurs juist makkelijker. Zo biedt Kraken dus mogelijkheden die voor elke belegger handig interessant en makkelijk te leren zijn. 

Het staken van crypto munten

Staken van crypto is simpel gezegd rente op de munten die je in je bezit hebt. Deze rente verschillen per munt zo kun je bij Kraken Kusama of Polkadot staken voor 12% rente. Hier komen steeds meer munten bij die gebruik maken van dit principe.

Met dit principe zorg je ervoor dat je een passief inkomen krijgt. De munten die je hebt generen nieuwe crypto munten. Zelf hebben wij meerdere munten in een staking programma zitten en met succes! Zie de video hieronder voor een korte intro.

Nadelen van Kraken

Als crypto broker kun je niet overal de beste in zijn. Waar Kraken het af moet leggen tegen andere crypto brokers is hoeveel munten er op de site aanwezig zijn. Om de veiligheid en de correctheid van de munten te garanderen vind je niet alle cryptomunten hier terug.

Gelukkig zijn wel alle grote jongens zijn op Kraken terug te vinden. Kraken is daarnaast actief bezig met het toevoegen en uitbreiden van de verschillende munten die ze op hun platform aanbieden. Op het moment van schrijven worden er 54 verschillende cryptomunten verhandeld op de Kraken exchange.

Conclusie Kraken Exchange ervaring

Kraken is een platform wat voor zowel beginners als gevorderde crypto handelaren geschikt is. Het is continu aan het evalueren en vernieuwen. Het platform wat je vandaag gebruikt kan morgen heel anders zijn. Kraken staat nooit stil in zijn ontwikkeling. Gekoppeld met de lage fees, gebruiksgemak en veiligheid die Kraken biedt is het een goede keuze. Probeer Kraken vandaag nog gratis en ontdek zelf waarom wij het al jaren gebruiken.

Open vandaag je account bij Kraken