Coinbase een van de grootste en bekendste crypto brokers ter wereld. Opgericht in 2012 door Brian Armstrong samen met Fred Ehrsam is het uitgegroeid naar een van de bekendste crypto exchanges. In dit artikel lees je onze ervaringen met Coinbase.

Coinbase: alles van crypto op 1 plek

Coinbase is een compleet platform. Zo verzorgen ze je crypto wallet hierdoor heb je direct als je een account aanmaakt een bitcoin adres. Ze hebben een app waarop je een simpel overzicht hebt van de prijzen van de crypto munten en je eigen portefeuille.

Zelf gebruik ik eigenlijk alleen maar de mobiele app. Zelden log ik in op hun website. De app is al jarenlang hetzelfde en gemakkelijk in gebruik. Zeker een gebruiksvriendelijke app dus.

Gemakkelijk investeren in crypto

Coinbase is zeer geschikt voor het aankopen en investeren in crypto op de lange termijn. Het platform biedt de mogelijkheid om direct cryptomunten aan te kopen. Daarnaast kun je ook gemakkelijk de ene munt naar de andere munt overzetten. Zo is het mogelijk om bitcoin om te zetten naar Ethereum en andersom. Dit kun je gemakkelijk doen via de app.

Coinbase Earn

Het Coinbase Earn platform is een omgeving binnen de website of app waar je cryptomunten kunt verdienen door middel van het beantwoorden van vragen over de cryptomunten. Coinbase geeft zelf aan dat je tot wel 150 euro aan cryptomunten kunt verdienen. Dat bedrag is niet verkeerd. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je jezelf aanmelden voor een wachtrij.

Aan de slag met leren

Zodra je bent uitgekozen om over de cryptomunt te leren krijg je een mailtje of een melding op je telefoon. Je bekijkt de korte video’s over de cryptomunt en altcoins en beantwoord de vragen. Heb je de vragen goed dan ontvang je een deel van de cryptomunt. Hoe meer testen je doet hoe meer je verdiend.

Een account aanmaken voor coinbase

Het aanmaken van een Coinbase account doe je in de volgende simpele stappen:

 • Voer je voornaam en achternaam in 
 • Voer je e-mailadres in 
 • Kies een wachtwoord 
 • Ga akkoord met de algemene voorwaarden
 • Bevestig het mailadres

Hierna kun je beginnen met het handelen in crypto. Coinbase maakt automatisch een Coinbase crypto wallet voor je aan waar je cryptomunten worden opgeslagen. Zo raak je nooit je bitcoins kwijt. Zet voor extra veiligheid ook direct 2 staps verificatie aan. Zo weet je zeker dat je Coinbase wallet veilig is ook als iemand aan je wachtwoord komt.

Accountverificatie niveaus

Het is bij Coinbase mogelijk om je account op meerdere niveaus te verifiëren. Door dit te doen krijg je meer mogelijkheden binnen. 

 1. Bij level 1 kun je  tot 9.500 dollar aan crypto kopen via iDEAL of creditcard. 
 2. Bij level 2 kunt je dit oneindig doen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om euro’s en dollars op te slaan in je account. 
 3. Bij level 3 kun je cryptocurrency ontvangen en verzenden naar andere crypto adressen. 

Geld op je account zetten

Je kunt op verschillende manieren geld op je account toevoegen. Hieronder hebben we een overzicht van de verschillende manieren waarop geld aan je account kunt toevoegen. 

 • IDEAL, direct je geld op je account zonder te wachten.
 • Euro-bankrekening, koppel een bankrekening aan Coinbase voor SEPA-betalingen. 
 • Creditcard, gebruik een Mastercard voor kleine investeringen. 

Voor het verkopen van je crypto kun je de bovenstaande manieren gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om je crypto te verkopen en het geld vervolgens naar een PayPal account te storten.

Nadeel van Coinbase

Het kan niet alleen maar regen boog en zonneschijn zijn. Coinbase is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik maar dit komt wel tegen een prijs. De fees die Coinbase rekent voor een IDEAL betaling altijd 15 cent.

Daarnaast rekenen ze voor een koop en verkooporder een percentage van 1,49%. Dit percentage is wat aan de hoge kant maar hiervoor staat Coinbase wel garant voor je wallet. 

De lijst van Coinbase coins die terug te vinden zijn bevatten 50 cryptomunten. Deze lijst is niet zo uitgebreid omdat elke munt aan de hoge eisen van Coinbase moet voldoen. Dit heeft als voordeel dat mocht er iets mis gaan

Coinbase pro

Coinbase was jarenlang alleen gericht op het simpel houden van het kopen en verkopen van de beste en bekendste cryptomunten. Maar op een gegeven moment wil je als handelaar toch verder kijken naar het sneller kunnen kopen en verkopen van je munten. Hiervoor heeft Coinbase Coinbase pro in het leven geroepen.

Hoe werkt het?

Dit is het platform waar je nog meer inzicht krijgt in de koers van de verschillende crypto munten. Dit was ook als antwoord op de andere crypto exchanges die het al wel hadden zoals Kraken. Bij Coinbase pro kun je gebruik maken van het traden met bots en ze werken met lage fees.

Cryptomunten staken bij Coinbase

Het is bij coinbase ook mogelijk om bepaalde crypto die hiervoor geschikt zijn te staken. Dit houdt in dat je de munten in bezit houdt en dat deze een rente uitbetaald. Dit is bij Coinbase bijvoorbeeld mogelijk voor Cosmos, Dai, Tezos en Algorand.

De rente percentages verschillen per munt maar zitten gemiddeld rond de 6%. Dit is toch aanzienlijk meer dan je krijgt als je het in je bankrekening laat staan. Begin daarom vandaag nog met het online handelen in crypto.

Conclusie Coinbase review

Coinbase is een platform geschikt voor iedereen die bitcoin wil kopen zonder daar zelf heel veel voor te hoeven doen. Met het overmaken van geld via IDEAL en het eenvoudig aankopen en verkopen van crypto via de telefoon, tablet of de computer.

Dit zorgt er voor dat het een platform is wat het mogelijk dat iedereen jong of oud crypto kan kopen. De relatief hoge fees zijn hierin nog te overzien. Want je krijgt er ook heel veel voor terug. 

Persoonlijke Coinbase ervaringen

Coinbase was voor mij de eerste crypto exchange die ik gebruikte. Het is sindsdien niet veel veranderd. Het is nog steeds even gebruiksvriendelijk en simpel in het gebruik. Hierdoor blijft het voor mij en 35 miljoen andere gebruikers nog steeds de go to crypto en vooral bitcoin exchange van de wereld.