Nu de rentes van de banken op 0% staan vraag je je natuurlijk af op welke andere manieren je een passief inkomen kan genereren. Je hebt al eens gehoord van beleggen, maar weet niet hoe je moet winst maken met beleggen en hoe dit in elkaar zit. Dan help ik je graag verder zodat jij ook aan de slag kunt met beleggen!

Beleggen is namelijk wat moeilijker dan je verwacht, maar laat dit je vooral niet afschrikken. Je staat er namelijk niet alleen voor als je wilt winst maken met beleggen. Er zijn namelijk partijen die dit voor jou willen doen. Lees snel verder wie dat zijn!

Wat is beleggen?

Om even snel wat achtergrondinformatie te geven over winst maken met beleggen is het wel handig als we het begrip beleggen toelichten. Beleggen is niet meer en minder dan het investeren in aandelen op een bepaalde markt.

Je hebt heel veel opties om te investeren en dat is ook een van de redenen wat beginners kan afschrikken om te gaan beleggen. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in CFD’s of in een bedrijf zelf. Ik zal het even snel toelichten aan de hand van een voorbeeld over olie. Dan hoop ik dat het wat duidelijker voor je is.

CFD’s en brokers

Wanneer je wilt gaan investeren in olie heb je namelijk ook twee keuzes. Je kunt beleggen in olie maatschappijen en je kunt investeren in de oliebranche door middel van CFD’s. CFD’s zijn hefboomproducten die de markt in de gaten houden en waardoor je kunt inzetten op zowel koersstijgingen als koersdalingen.

Hierdoor kun je ook gaan inspelen op de koersschommelingen die op de oliemarkt nu plaats vinden. Deze CFD’s kun je dan inkopen via bijvoorbeeld een online broker. Met deze CFD’s volg je dan alleen de koers van olie en ben je niet afhankelijk van een oliemaatschappij.

Je kunt er ook voor kiezen om in een oliemaatschappij te investeren. Dan ben je wel afhankelijk van alle bedrijfsvoeringen en de huidige olieprijs.

Wat past er bij jou?

Er zijn verschillende soorten manieren die je kunt toepassen voor het winst maken met beleggen. Zo kun je ervoor kiezen om te investeren op lange termijn en op korte termijn.

Wanneer je gaat investeren op korte termijn ga je inspelen op de koersschommelingen die nu plaatsvinden en probeert op een laag moment in te kopen en op hoog moment te verkopen.

Dit is echter zeer riskant zonder enige verstand van de markt. Op lange termijn kies jij een bedrijf waar jij veel vertrouwen in hebt en koopt een hoop aandelen. Deze laat je dan jaren staan tot de aandelen of veel zijn gestegen of gedaald. Wat ga jij doen? Ga jij voor het korte termijn of lange termijn beleggen? Ga hoe dan ook vandaag nog aan de slag!