Ben je op zoek naar een betrouwbare beleggingsonderneming waar je voor jouw pensioen kunt beleggen? Bij Degiro pensioen beleggen is een slimme keus! Degiro is een internationale beleggingsonderneming dat in 2013 is opgericht in Nederland.

Sindsdien is Degiro zo hard gegroeid dat zij te vinden zijn in 18 landen. In dit artikel gaan wij je uitleggen wat beleggen is, wat pensioen beleggen is, wat de voordelen en nadelen zijn van pensioen beleggen en waarom Degiro pensioen beleggen een goed idee is.

Wat is beleggen?

Als je geld over hebt en het blijft maar zitten op de bank win je er niets mee. Dat is helemaal niet erg. Maar in hetzelfde tijd zou je dat geld kunnen beleggen.

Als je belegt is het doel dat je over jouw belegging rendement maakt. Met andere woorden jouw geld wordt meer waard. Beleggen kun je doen op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in aandelen, grondstoffen, onroerende zaken en pensioen beleggen.

Wat is pensioen beleggen?

Wil je alvast iets voor jouw pensioen opbouwen dan kun je sparen of pensioen beleggen. Pensioen beleggen houdt in dat je gaat beleggen voor jouw pensioen. Je gaat waarschijnlijk voor een lange termijn beleggen.

Bij pensioen beleggen is het doel dat je belegt totdat je de pensioenleeftijd hebt bereikt. Nadat je de AOW-leeftijd hebt bereikt kun je jouw belegging uitkeren en hopelijk gebeurt dat met winst.

Voordelen pensioen beleggen

Als je kiest om te gaan beleggen voor jouw pensioen dan kun je genieten van enkele fiscale voordelen. Een voordeel is dat je over het jaarlijks bedrag dat je belegt voor jouw pensioen geen inkomstenbelasting hoeft te betale

Minder belasting

Een ander voordeel is dat als je eenmaal de AOW-leeftijd hebt bereikt dat je het geld uitgekeerd krijgt. Over dit bedrag betaal je minder belasting dan als je het niet zou beleggen. Vaak betalen mensen zelfs bijna de helft minder belasting!

Daarnaast is een ander fiscaal voordeel dat je geen vermogensrendementsheffing hoeft te betalen! Pensioenen zijn hier namelijk vrijgesteld van. Tenslotte is het ook voordelig dat jouw geld meer waard kan worden! 

Nadelen pensioen beleggen

Helaas zijn de meeste goede dingen die wij willen in het leven niet gratis. Zo is het ook met beleggen. Ook beleggen heeft zo zijn risico’s. Een van de risico’s van beleggen is dat je de kans loopt dat jouw investering op een gegeven moment minder waard worden of in de ergste scenario dat ze niets meer waard zijn. Dit nadeel hebben alle vormen van beleggen.

Je mag niet zomaar het geld uitkeren voor de AOW-leeftijd

Ook moet je rekening houden dat als je gaat pensioen beleggen dat je niet zomaar het geld voordat je de AOW-leeftijd hebt bereikt kan uitkeren. Het is uiteraard wel mogelijk om dit te doen maar als je dit doet moet je de verschuldigde inkomstenbelasting alsnog betalen en loop je een kans dat je een boete moet betalen over het bedrag wat je hebt belegt.

Fiscaal gezien is het dus geen slimme keus om jouw beleggingen voordat je de AOW-leeftijd hebt bereikt uit te keren.

De risico dat de Nederlandse wet verandert

Zoals wij net hebben uitgelegd kunnen de voordelen van pensioen beleggen zijn dat je minder inkomstenbelasting betaalt en dat je geen vermogensrendementsheffing moet betalen. Echter is dit sterk afhankelijk van de wet en regelgeving in Nederland.

Wij hebben geen glazen bol en jij ook niet. De kans dat Nederland de wet en regelgeving verandert op deze gebieden bestaat. Dit zou dus betekenen dat deze twee voordelen komen te vervallen. Maar wij zien niet snel gebeuren dat onze overheid dit zomaar om zijn kop gooit. 

Toch pensioen beleggen? Degiro pensioen

Wil je nadat je het bovenstaande hebt gelezen alsnog beleggen om jouw pensioen aan te vullen? Dan kun je dit doen bij Degiro pensioen. Bij Degiro pensioen kun je zelf weten in welke aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of EFT’s je gaat beleggen. Degrio geeft je dus zelf de vrijheid om te kiezen waarin je gaat beleggen.

Mocht je geen kennis of ervaring hebben met beleggen dan kun je terecht bij een van de adviseurs van Degiro. Daarnaast biedt Degiro lage tarieven aan zodat je kunt beleggen. Begin vandaag nog alvast met beleggen en creëer een betere toekomst voor jezelf.