Zoek je informatie om te gaan beleggen bij ING? In deze blog vind je alles om aan de slag gaan met ING beleggen. Je kan bij de ING voor veel verschillende zaken terecht, daaronder valt ook  beleggen. Ze bieden drie verschillende beleggingsmogelijkheden aan. 

Zo heb je ING eenvoudig beleggen, vermogensbeheer en zelf op de beurs. Verder in deze blog bespreken we de verschillen tussen deze mogelijkheden, zodat jij de juiste keuzes kan maken voor welk beleggingsmogelijkheid het best past bij jou.

ING eenvoudig beleggen

Bij ING eenvoudig beleggen beleg je in duurzame indexfondsen. Hierdoor investeer je in bedrijven die voldoen aan de eisen voor duurzaam beleggen. Deze bedrijven dragen bij aan een betere wereld. Waardoor je met een gerust hart investeren. 

Daarnaast heb je ook de keuze uit vier verschillende profielen. Je kan kiezen uit defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Aan deze verschillende profielen zitten ook risico ratings gekoppeld deze geven aan hoe risicovol of veilig een belegging is op een schaal van 1 tot 10. Waarbij 10 agressief is en 1 veilig. 

Het voordeel bij ING eenvoudig beleggen is dat je al met een kleine inleg kan beginnen. Er wordt belegd in indextrackers, hierdoor blijven de kosten laag. Zo hou je meer rendement over.

ING vermogensbeheer

Via ING vermogensbeheer laat je je geld beleggen door experts van ING. Als je gaat beleggen via ING vermogensbeheer neemt ING contact met je op voor een afspraak met een beleggingsadviseur. Deze adviseur zorgt dat er een persoonlijk beleggingsplan wordt opgesteld aan de hand van jouw eisen en wensen. 

Het investeren kost je zelf geen tijd omdat de belegging experts voor je beleggen. Daarnaast kan je altijd online zien hoe je vermogen ervoor staat en wat je verwachte rendement is. Zo heb je controle op wat er gebeurd. ING beleggen vermogensbeheer begint vanaf € 25.00. Het is altijd opzegbaar waardoor je nergens aan vast zit. Dat is wel zo prettig.

ING zelf beleggen

Heb je liever zelf de touwtjes in handen en weet je alles over de beurs. Dan is ING Zelf op de beurs iets voor jou. Nadat je een zelf beleggingsrekening hebt geopend beleg je gemakkelijk via mijn ING of de speciaal ontwikkelde app: ING mobiel beleggen.

Je kan met ING zelf beleggen investeren in de volgende producten: obligaties, beleggingsfondsen, trackers en natuurlijk aandelen. Het is ook mogelijk om te beleggen in andere producten, maar daarvoor moet je eerst een kennis en ervaringstoets doen. De toets is te maken via de mijn ING app.

Met ING zelf beleggen inspelen op de trends

Doordat je bij ING zelf beleggen zelf kan bepalen waarin je investeert kan je met je eigen expertise de markt volgen. Zorg er wel altijd voor dat je op de hoogte bent van de laatste beurstrends voordat je begint met het uitvoeren van transacties. Lees onze verschillende artikelen over aandelen, brokers en meer om je kennis uit te breiden en up-to-date te houden. De kosten van ING zelf beleggen zijn € 5 per kwartaal met eventuele service fees.

ING beleggen waarop te letten

Als je gaat beginnen met ING beleggen moet je weten dat het risico met zich mee brengt. ING beveelt aan om een portefeuille uit te breiden naar een bedrag van minimaal 2.000 euro.

Hou er rekening mee dat het mogelijk is om je inleg te verliezen. Wil je meer weten over ING beleggen en de wereld van aandelen lees je bij investering adviseur.