Wil je leren hoe je jouw geld kan omzetten in nóg meer geld? Dan is uitgaven beleggen wellicht wat voor jou! Door de huidige spaarrente die erg laag is, is het niet bepaald interessant om je spaargeld jaren op een spaarrekening te laten staan.

Door middel van uitgaven beleggen kun je in kortere tijd geld verdienen, maar wees voorbereid ook alle risico’s die hierbij komen kijken! Om jou op weg te helpen met het verdienen van extra geld door middel van uitgaven beleggen, leg ik je uit wat het precies inhoudt.

Wat is beleggen?

Voordat je begint met het investeren van jouw spaargeld, is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: Wat is beleggen? Beleggen is een vorm van investeren waarbij je geld investeert met als doel het meer waard laten worden van dit geld.

Je kunt met het uitgaven beleggen geld verdienen wanneer je aandelen voor een hogere koers verkoopt dan dat je ze destijds hebt gekocht. Het is dus van groot belang dat je investeert in aandelen met groeipotentie, waarbij het risico kleiner is dat je geld minder waard zal worden.

Helaas is het risico van beleggen dat je dus ook minder of geen geld terug zal krijgen na de verkoop, dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen!

Hoe kan ik beleggen?

De meest populaire vorm van beleggen is beleggen via een aandelenbeurs. In tegenstelling tot vroeger, hoef je tegenwoordig niet meer fysiek naar de beurs te gaan om aandelen aan te schaffen of te verkopen. Tegenwoordig kun je namelijk online handelen via een broker, zoals DeGiro.

Lijkt het je leuk om dit zelf te doen en wil je hier tijd in investeren? Dan raad ik je aan om zelf te beleggen en dit niet over te laten aan een expert. Indien je hier geen tijd voor hebt, het je niet leuk lijkt of je denkt er te weinig over te weten, dan raad ik je aan om een expert voor jou te laten beleggen.

Hoe kan ik leren beleggen?

Heb je besloten dat je zelf wilt gaan beleggen en dit niet wilt uitbesteden aan een expert? Dan raad ik je aan om te leren beleggen op een laagdrempelige manier.

Door te beginnen met het investeren van een laag bedrag kun je testen of het je daadwerkelijk leuk en interessant lijkt en voorkom je dat je direct al je spaargeld verliest. Ik raad je aan om via een online broker, zoals bijvoorbeeld de Giro of Knab een klein bedrag te investeren en hiermee te leren beleggen.

Kortom, indien je hebt gesloten dat je zelf wilt gaan beleggen, is het van belang om je goed te informeren over wat beleggen inhoudt en hoe je dit het beste kunt doen. Ook kun je het beste op een laagdrempelige manier testen of je het wel echt interessant vindt. Wees dus voorbereid!