Je wilt graag online beleggen, maar bij welke broker of bank moet je dat doen? In deze blog gaan we jou helpen bij de verschillen van online beleggen te vergelijken. We zullen een aantal belangrijke zaken op een rijtje zetten en daarnaast eigenschappen van de partijen. Zo maken we de keuze een stuk makkelijker voor jou!

Waar moet je op letten bij online beleggen?

Zorg dat je weet dat beleggen risico’s met zich meebrengt, jij moet een keuze maken waar je achter staat. Zo is het natuurlijk van belang dat je niet al je geld investeert of ’s nachts geen oog meer dicht doet.

Doe goed research naar de partij waarin jij wilt investeren, zodat je begrijpt waarin je investeert. Om het kort samen te vatten moet je weten wat je doel is en dat het risico met zich mee kan brengen.

Wil ik investeren in een broker of bank?

Bij het vergelijken van verschillende partijen in online beleggen kun je de keuze maken om te beleggen via een broker of een bank. Een broker is een partij als Brand New Day, DeGiro of Centraal Beheer. Bij een broker kun je makkelijk een account aanmaken en aan de slag met beleggen online.

Daarnaast kan dit zonder jaarlijkse bank- of transactiekosten bij gebruik van beleggingen in de kernselectie. De kosten van een broker zijn erg laag, het gebruiksgemak daarentegen is moeilijker dan bij een bank. De mogelijkheden die je hebt bij een broker als Degiro zijn wel erg ruim!

Beleggen bij een bank is vaak simpel, meestal heb je al een rekening bij de bank openstaan en kun je gelijk aan de slag. De bank zal een beleggingsrekening voor je openen en je hebt toegang tot de beurs.

Je zult wel jaarlijkse kosten hebben aan het openen van een beleggingsaccount, het gebruiksgemak daarentegen is beter dan bij een broker. Als er wordt gekeken naar de mogelijkheden zijn die er ook bij de bank, echter wel minder dan bij een broker als Degiro.

Dus wat moet je doen wanneer je wilt gaan online beleggen?

Je hebt ervoor gekozen om online te gaan beleggen en je hebt onze blog gelezen over het vergelijken van online beleggen. Je weet nu dat je voor jezelf een duidelijk doel voor ogen moet hebben en bewust moet zijn van de risico’s die beleggen met zich mee kan brengen.

Daarnaast weet jij dat je kunt beleggen bij een bank of broker, beide bieden jou veel mogelijkheden. De broker meer dan de bank, maar de bank biedt jou weer minder risico. Dan zijn er natuurlijk nog veel verschillende brokers en banken die je kunt kiezen. Ga aan de slag met brokers vergelijken en kies de partij waar jij je goed bij voelt en start vandaag nog met beleggen!