Wil je beginnen met het investeren in crypto, maar weet je nog niet zo goed hoe en wat? Dan ben je bij Yieldt aan het juiste adres. Het is een oud concept in een nieuw jasje. Wat we hiermee bedoelen lees je hieronder. Lees dus snel verder om onze Yieldt ervaringen te bekijken.

Geschiedenis van Yieldt

Yieldt is een van de weinige crypto projecten uit Nederland. De oprichter en algemeen directeur Paul Mennema had eigenlijk geen ervaring in deze hele nieuwe branche. Zo werkte hij eerst in de groothandel branche. Voor het hebben van ideeën heb je echter geen ervaring nodig, dit is ook wat Paul Mennema wist.

Voor zijn idee had hij wel de juiste mensen nodig. Hij ging dus op zoek naar de juiste experts die zijn idee konden uitwerken. Deze heeft hij ook gevonden en in 2016 zijn ze begonnen met het idee. Het is misschien maar 5 jaar geleden, maar in crypto tijd is dit heel erg laat.

Interessante crypto markt

Na veel nieuwsberichten over de crypto markt is hij zelf gaan investeren. Zijn allereerste investering was een groot succes en hiermee heeft hij ook alles kunnen opzetten. Eerst handelde hij zelf actief op deze markt, maar kwam er dus ook achter dat hij wel eens wat posities miste.

Hij wist dat er op de traditionele aandelenmarkt mogelijkheden zijn waarbij partijen voor je gaan investeren. Wanneer Paul op zoek ging naar een partij als deze kon hij niks vinden. Uit dit probleem is Yieldt ontstaan.

Wat is beheerd beleggen?

Het oude concept waar we eerder over hadden gesproken is beheerd beleggen. Dit is een service waarbij verschillende vermogensbeheerders voor jou gaan beleggen. Dit is dus ideaal voor de persoon die wel graag wilt investeren, maar niet de ervaring heeft.

Enkele bekende brokers die deze service al aanbieden zijn Centraal Beheer, Binck Beheerd Beleggen en nu dus ook Yieldt. Echter doen deze brokers alleen met aandelen, CFD’s en obligaties handelen.

Wat is crypto?

Voor velen zal dit wel duidelijk zijn, maar toch willen we het even kort samenvatten. Yieldt doet namelijk veel beleggen in crypto en het is daarom wel verstandig om te weten wat deze crypto of altcoins nou eigenlijk zijn.

Cryptocurrency zijn digitale munten die dienen voor verschillende projecten. Het is daarom aan te raden om jezelf hierover goed in te lezen. Elke andere coin dan de Bitcoin is een altcoin. Altcoin staat namelijk ook voor “Alternative Coin”.

Hoe werkt Yieldt?

Yieldt werkt op de lange termijn en handelt dus zelf niet actief. Het is iets waar veel crypto handelaren misschien raar van staan te kijken. Het interessante van de crypto markt is namelijk de grote stijgingen en dalingen die dus ook weer voor winst kunnen zorgen. Toch is Yieldt er van overtuigd om een succesvolle portfolio te creëren aan de hand van de volgende zaken:

 • Potentie voor groei
 • Duurzaamheid van de investeringen
 • Status van de bedrijfsstructuren, financiële ontwikkelingen en de frequentie van updates

Yieldt en Bitvavo

In december 2019 is er bekend gemaakt dat het grote Bitvavo een nieuwe partner heeft. Dit keer ging het om Yieldt. Yieldt zelf heeft geen wallet en daarom moest het op zoek naar een exchange die dit wel kon aanbieden. Zo zijn Yieldt en Bitvavo elkaar tegengekomen en een samenwerking aangegaan.

Met de kracht van beide partijen kan er nog veiliger en gemakkelijker worden gewerkt. Dit is voor de gebruikers van deze platformen nog het meest belangrijk. Wat voor impact deze samenwerking op jouw Yieldt ervaring heeft lees je nu.

Connectie tussen Yieldt en Bitvavo

Omdat deze twee platformen nu een samenwerking zijn aangegaan moet je ook van beide platformen gebruik maken. Dit gaat echter vrij gemakkelijk en wordt heel duidelijk aan je uitgelegd. Zo moet je nu dus de API-gegevens van je Bitvavo account delen met Yieldt. 

Met deze API kan Yieldt voor jou gaan handelen en kan het dus ook in je portfolio kijken. Voor veiligheidsredenen heeft Yieldt natuurlijk geen toegang tot het geld dat je bij Bitvavo nog open hebt staan. Ook kunnen zij niet zomaar het geld van je account afhalen.

Goed voor de beginner

Zoals eerder ook al kort is gezegd is het beheerd beleggen in crypto een goede keuze voor de beginnende investeerder. Zonder kennis is het handelen in crypto en daytraden met crypto hetzelfde als gokken. Het is hoe dan ook riskant om geld te beleggen in crypto en het brengt altijd risico’s met zich mee.

Echter kun je deze risico’s beperken wanneer je genoeg kennis en ervaring op deze markt hebt. Hier komen dus de crypto experts van Yieldt bij kijken. Zij zullen met hun kennis en ervaring jouw investeringen gaan doen. 

Yieldt rendement

Nu vraag je jezelf natuurlijk af wat het risico alsnog is en wat het allemaal oplevert. Gelukkig is Yieldt heel erg transparant als het gaat om het rendement wat je kunt verwachten bij Yieldt. 

Vanaf januari 2021 tot maart 2021 staat Yieldt op een rendement van 168%. Vanaf december 2019 staan ze echter al op een rendement van 555%. Wanneer je meer over het rendement wilt weten kun je dat gemakkelijk op de website vinden.

Yieldt Portfolio

Yieldt belegt op dit moment in 18 verschillende cryptocurrencies. Hiervan bestaan dus wel bijna de helft uit Bitcoin en Ethereum. Wat de overige producten zijn vind je hieronder:

 • 5% IOTA
 • 5% VeChain Thor
 • 5% ICON
 • 5% NEO
 • 3% AION
 • 3% Waltonchain
 • 2% Onthology
 • 2% NEM
 • 5% Basic Attention Token
 • 4% Stellar
 • 4% Chainlink
 • 4% Power Ledger
 • 2% Enjin
 • 2% Steem
 • 2% Stratis
 • 2% Request Network

Voordelen gebruik van Yieldt

Er zijn verschillende redenen waarom je voor Yieldt kan kiezen. We zullen hieronder even onze Yieldt ervaringen   voor je op een rijtje zetten. Lees vooral zelf ook nog op de website van Yieldt en bepaal vervolgens zelf of Yieldt iets voor je is. Dit zijn enkele voordelen van Yieldt:

 • Lage instap kosten (€ 1.000)
 • Gebruiksgemak
 • Voor beginnende investeerders
 • Transparantie

Kosten Yieldt

Natuurlijk brengt investeren ook kosten met zich mee. Yieldt is hier heel open in, vandaar dat transparantie als voordeel is genoemd. Je betaalt over de initiële set-up van je portfolio 2%. Daarna betaal je per maand 0,75% aan Yieldt. Hiermee helpen ze je met vragen en doen zij ook investeren in de verschillende crypto projecten.

Wanneer je kiest voor buy & hold draag je per maand 0,4% af. Bij deze optie wordt er echter alleen maandelijks gekeken naar jouw portfolio en/of de posities moeten worden veranderd.

Investeer geld dat je kunt missen

Natuurlijk wordt er geadverteerd dat er een hoog rendement is, maar je moet nooit je geld gaan investeren dat je niet kunt missen. Er is namelijk altijd een risico dat je geld kunt verliezen. 

Maak dus voor jezelf de keuze of je het geld kunt missen en daarmee kun je dan investeren. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt kun je snel beginnen met investeren in crypto met Yieldt. Veel succes!

Begin vandaag met beleggen